Verkeersrecht

Ingevorderd rijbewijs

Is uw rijbewijs ingevorderd door de politie? Dan bent u bij Advocatenkantoor Vahl aan het juiste adres. Of uw rijbewijs nu is ingevorderd vanwege een snelheidsovertreding of het rijden onder invloed van drugs of alcohol, wij stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat u het rijbewijs zo snel mogelijk weer terug krijgt. 

Procedure

Nadat uw rijbewijs is ingevorderd heeft de officier van justitie 10 dagen de tijd om te beslissen of u het rijbewijs terug krijgt of dat het langer wordt ingehouden. Binnen die 10 dagen kunnen wij al een verzoek indienen bij de officier van justitie tot teruggave van het rijbewijs. Mocht de officier van justitie beslissen dat uw rijbewijs voor een langere periode wordt ingehouden, dan dienen wij voor u een klaagschrift in bij de rechtbank. Heeft u het rijbewijs nodig voor werk of andere verplichtingen, dan onderbouwen we het klaagschrift met bewijsstukken om de rechter te overtuigen het rijbewijs terug te geven.

Naast de strafrechtelijke invordering van het rijbewijs kunt u te maken krijgen met het CBR. Het CBR kan beslissen dat u een cursus moet doen of dat u een onderzoek naar de rijgeschiktheid moet ondergaan. Indien u het daar niet mee eens bent kunnen wij bezwaar maken tegen het besluit van het CBR. Ook bij een eventueel beroep of hoger beroep staan wij u bij.

Ook als geen sprake is van een invordering van het rijbewijs kunt u te maken krijgen met het verkeersstrafrecht. U kunt denken aan de situatie dat u wordt vervolgd voor het veroorzaken van een verkeersongeval, het veroorzaken van gevaar op de weg (artikel 5 Wegenverkeerswet) of het verlaten van een plaats ongeval. Op 1 januari 2020 is het nieuwe artikel 5a Wegenverkeerswet in werking getreden, waardoor opzettelijk rijgedrag waar (levens)gevaar vanuit gaat strafbaar is. Gedragingen zoals het negeren van een rood kruis, bumperkleven en tegen de richting in rijden kunnen daardoor als een misdrijf worden aangemerkt. Het is verstandig u te laten bijstaan door een gespecialiseerd advocaat als u hiermee te maken krijgt. De advocaten van Advocatenkantoor Vahl staan u bij in alle mogelijke procedures hieromtrent.

verkeersrecht

Hulp nodig?

Neem contact met ons op via 0342 – 422 531 of stuur een e-mail naar info@vabarneveld.nl

ONS TEAM
Mr. W. Vahl

Advocaat

vahl@vabarneveld.nl
06 2460 3640

Meer informatie

Mr. Vahl is in 2003 beëdigd als advocaat en heeft inmiddels een jarenlange (proces)ervaring opgebouwd binnen de algemene praktijk. Naast de algemene praktijk ligt het zwaartepunt van de praktijk van mr. Vahl bij het familierecht en het strafrecht, met specialisaties in het verkeersrecht, opiumzaken, jeugdrecht en BOPZ-zaken. Mr. Vahl is naast zijn praktijk ook buiten kantoor betrokken bij een aantal non-profit organisaties op het gebied van zorg, welzijn en cultuur en is daarbij werkzaam op zowel adviserend, bestuurlijk als uitvoerend niveau.

Mr. Vahl is ingeschreven als advocaat bij de Nederlandse Orde van Advocaten en hij behandelt zaken op basis van gefinancierde rechtsbijstand. Hij staat in het rechtsgebiedenrechter geregistreerd op de rechtsgebieden strafrecht, personen- en familierecht en psychiatrisch patiëntenrecht. Deze registratie verplicht hem elk jaar 10 opleidingspunten te behalen op die rechtsgebieden. Mr. Vahl is lid van de Vereniging van Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland. Naast zijn werkzaamheden als advocaat is mr. Vahl als adviseur verbonden aan de Wetswinkel Veenendaal.

Mr. C.H.J. van Dooijeweert

Advocaat

vandooijeweert@vabarneveld.nl
06 3820 0935

Meer informatie

Mevrouw mr. Van Dooijeweert is in 2015 beëdigd als advocaat en is sinds begin 2019 werkzaam bij Advocatenkantoor Vahl. Vanaf het begin van haar carrière heeft mr. Van Dooijeweert zich gespecialiseerd in het strafrecht. Zij heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan in het behandelen van strafzaken in de breedste zin van het woord. Zij kan u dan ook bijstaan in alle strafrechtelijke procedures. Daarnaast behandelt ze aan het strafrecht verwante zaken, zoals het sluiten van een woning door de burgemeester en bezwaar en beroep tegen een afwijzing van een verklaring omtrent gedrag.

Mr. Van Dooijeweert is ingeschreven als advocaat bij de Orde van Advocaten en ze behandelt zaken op basis van gefinancierde rechtsbijstand. Zij staat in het rechtsgebiedenregister geregistreerd op het rechtsgebied strafrecht. Deze registratie verplicht haar elk jaar 10 opleidingspunten te behalen op dat rechtsgebied. Mr. Van Dooijeweert is lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA). Naast haar werkzaamheden als advocaat is mr. Van Dooijeweert als adviseur verbonden aan de Wetswinkel Veenendaal.

M.D. Krouwel-Schuurman

Assistente

krouwel@vabarneveld.nl
0342 - 422 531

Neem vrijblijvend contact met ons op

Voor vragen, informatie of het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons kantoor op nummer 0342 422 531. U kunt ook een email sturen naar info@vabarneveld.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend, ongeacht de duur ervan, net als het stellen van een vraag via e-mail of Whatsapp. Het kost u niets en verplicht u tot niets.

Advocatenkantoor Vahl

Wilhelminastraat 16
3771 AR Barneveld

Telefoon: 0342 - 422 531
E-mail: info@vabarneveld.nl

KvK: 08192167
BTW: 134930137B01

Advocatenkantoor Vahl

Advocatenkantoor Vahl staat haar cliënten bij op basis van gefinancierde rechtsbijstand/pro deo. Als u daar niet voor in aanmerking komt zijn onze tarieven alsnog ruim 25% lager dan andere advocatenkantoren in de regio.